Toeters en bellen gr3

De afgelopen drie weken stond in het teken van de hulpdiensten:
De ambulance, politie en brandweer.

Week 1: de ambulance kwam op school. De vader van twee kinderen van onze school kwam in onze klas vertellen en nam ons daarna mee naar de ambulance op het grote speelplein. We kregen een rondleiding door een echte ambulance!

Week 2: de wijkagente kwam een bezoekje brengen. Ze kwam in de kring iets vertellen over haar werk. We mochten ook vragen stellen en we mochten een kijkje nemen in de politieauto. Daarna hielden we zelf nog een gesprekje in de kring: wie zou er wel politieagent(e) willen worden? En wie niet?

In deze week mochten we ook allemaal onze fiets mee naar school nemen voor een fietscontrole.
Er werd zelfs een prijs gewonnen voor de veiligste fiets!

Week 3: de brandweer kwam op school
Onze groep werd in drie├źn verdeeld. Om de beurt mochten we in de brandweerwagen zitten, spuiten met de brandslang en een fiets in heel kleine stukjes knippen!