thema dieren

Begin april zijn we gestart met het thema "Ik wil een huisdier".
We hebben het wat breder getrokken naar alle dieren.
Vanuit de Kleuteruniversiteit hebben we gewerkt rondom het prentenboek "De grootste, de gevaarlijkste en andere bijzondere dieren". Een heel informatief en aantrekkelijk boek.
Voor iedere activiteit konden de kinderen een dierenplaatje verdienen. Uiteindelijk was de spaarkaart helemaal vol en wisten de kinderen vanalles over de dieren te vertellen.
Naar aanleiding van dit thema zijn we ook bij Mary thuis op bezoek geweest. Mary heeft namelijk 2 slangen en kan hier heel leuk over vertellen. De echte durfals mochten als ze dat wilden de slang aaien of zelfs even vasthouden. Er waren best veel durfals!
Aangezien Mary naast het Hermelijnspeeltuintje woont, hebben we daar natuurlijk ook even gespeeld.