Ontdek de ruimte

Na de kerstvakantie zijn we gestart met het thema "Ontdek de ruimte".
Tijdens de thema-opening werd er in de gymzaal door leerkrachten voor de hele school een verhaal nagespeeld.
Naar aanleiding hiervan zijn we in de klas verder gegaan met dit thema. Dit kostte geen enkele moeite, want het thema spreekt tot de verbeelding. Er is zoveel interessant: planeten, raketten, astronauten, zweven, André Kuipers, enz.
Onze huishoek is tijdelijk omgetoverd tot een rakethoek, compleet met een grote met wasco getekende raket bij de ingang. In maanzand met glitters kunnen letters geschreven worden. Er wordt al hard meegezongen met het lied "Vet wat een pret in mijn ruimteraket". Op de computer worden woorden nagetypt die met de ruimte te maken hebben. Er zijn al heel wat raketten gebouwd met verschillend materiaal. Kinderen van groep 2 hebben een ruimte boekje waarin gewerkt kan worden. Er wordt veel geknutseld. Ook hebben de kinderen de ruimte ontdekt door een virtual reality bril. We hebben een workshop "Ruimtevaarders" gehad van Mad Science. Compleet met bril, handschoenen en ruimteschoenen zijn we in een raket langs alle planeten gereisd. Voor het schoolcarnaval zijn we druk aan het oefenen om een ruimte-optreden te kunnen laten zien. We hebben zelfs ruimtestenen gemaakt.
Gelukkig duurt dit thema nog tot de carnaval, want we zijn er nog lang niet klaar mee;)